Motorcyklister bliver ofte opfattet som vovehalse eller spændingssøgende. Men sandheden er, at de fleste motorcyklister er helt almindelige mennesker, der nyder friheden og bekvemmeligheden ved at køre på motorcykel.

 

Men fordi motorcykler giver mindre beskyttelse end biler, kan de være farligere end biler. Faktisk er der 28 gange større risiko for, at motorcyklister dør i en trafikulykke end folk i en bil, ifølge National Highway Traffic Safety Administration.

 

Her er fem almindelige fejl, som du bør undgå for at sikre dig på din motorcykel:

 

1. Ikke at bære hjelm

 

Den måske vigtigste sikkerhedsforanstaltning, du kan træffe, når du kører på motorcykel, er at bære hjelm. Faktisk er det lovpligtigt at bære en hjelm i 19 stater og i District of Columbia.

 

Ifølge NHTSA vurderes hjelme at være 37 procent effektive til at forhindre motorcyklisters død og 67 procent effektive til at forhindre hjerneskader.

 

2. Hastighedsoverskridelser

 

Hastighed er en faktor i omkring en tredjedel af alle motorcykelulykker, ifølge Insurance Information Institute. Og for høj hastighed gør det sværere at navigere i sving og undgå forhindringer på vejen.

 

3. Kørsel under påvirkning

 

Ligesom at køre bil er det i alle stater ulovligt at køre motorcykel under påvirkning af alkohol eller stoffer. Og det er også farligt – ifølge NHTSA var alkoholpåvirkning en faktor i 29 % af alle dødsulykker på motorcykler i 2016.

 

4. Ikke at være opmærksom

 

Fordi motorcykler er mindre end andre køretøjer, kan de være lette at overse. Derfor er det vigtigt altid at være opmærksom på sine omgivelser og at kigge to gange efter motorcykler, før man skifter vognbane eller drejer.

 

5. Kørsel uden forsikring

 

I de fleste stater er det lovpligtigt at have en motorcykelforsikring. Og selv om det ikke er et krav i din stat, er det stadig en god idé at have en dækning i tilfælde af en ulykke. En motorcykelforsikring kan hjælpe med at dække udgifter til lægeregninger, materielle skader og meget mere.

 

Læs også mere om beregn forsikring på motorcykel her.